Reguli Poligon

Regulament Club Sportiv de tir si vanatoare FAN ARM Reghin

In incinta poligonului Fan Arm este obligatoriu sa se respecte regulile si normele de siguranta. Acestea sunt in conformitate cu normele de securitate a poligonului si trebuie citite inainte de a putea beneficia de serviciile Fan Arm.

Normele de siguranta trebuie respectate de toti vizitatorii si memebrii clubului Norme

 1. Accesul in poligon se face doar prin locurile special amenajate.
 2. Este interzis accesul in zona aflata in directia de tragere sau in orice zona destinata exclusiv personalului.
 3. Totdeauna presupuneti ca fiecare arma este incarcata.
 4. Tragatorul trebuie sa se asigure ca teava este curata inainte de utilizare.
 5. Securizarea tuturor armelor este necesara pentru a preveni utilizarea neautorizata.
 6. Este necesara luarea la cunostinta a caracteristicilor de utilizare a armelor folosite de catre tragator.
 7. Daca oferiti unui alt tragator arma pe care ati folosit-o, aceasta va fi descarcata si va avea „camera cartusului” deschisa iar teava indreptata in jos.
 8. In cazul in care aduceti o arma proprie in poligon aceasta trebuie sa fie procurata legal si inscrisa in permisul de port arma pe care il detineti.
 9. In timpul transportului de la camera de pastrare pana la locul de tragere arma va avea „camera cartusului” deschisa si teava indreptata in jos iar mana nu are nici un deget introdus in garda tragaciului.
 10. Arma se incarca doar pe linia de tragere si cu teava indreptata spre tinta.
 11. Dupa ce sunt date comenzile „incetati focul”/”descarcati” precum si la fiecare parasire a standului de tragere tragatorul trebuie sa se asigure ca nu mai exista cartus in „camera tevii”.

Acest lucru va trebui constatat si de antrenor la antrenamente si de arbitru la concursuri urmand ca arma sa fie pusa in rastelul de arme sau in toc.

 1. Sunt interzise tragerile in panourile de protectie, ziduri, prize, comutatoare sau orice alte obiecte sau animale in afara de tinte speciale concepute pentru tir sportiv.
 2. Sunt interzise simularile de ochire sau indreptare a armei catre alte persoane inclusiv propria persoana chiar daca arma este descarcata sau demontata.
 3. Tragerile „de incalzire” se executa numai in locuri special amenajate si destinate acestui scop.
 4. Cand apare un incident de tragere „rateu” sau defectiune de functionare a armei se solicita ajutorul conducatorului oficial al tragerii fara a intoarce arma, pastrand directia spre campul de tragere fara a realiza contactul degetului pe tragaci.
 5. Persoanele ce desfasoara activitati in cadrul poligoanelor trebuie sa poarte echipament de protectie corespunzator.

Cei care efectueaza trageri: vesta, casti, ochelari.

Cei care sunt in vecinatatea locurilor de tragere: casti sau dopuri pentru urechi.

 1. Este strict interzis accesul in poligon al persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice, substantelor halucinogene sau a oricaror alte substante ilegale.
 2. Este interzisa folosirea poligonului de catre persoane aflate intr-o stare avansata de oboseala.
 3. Clientii sunt responsabili pentru comportamentul invitatilor lor si se vor asigura ca acestia respecta toate normele de siguranta ale Fan Arm.
 4. In poligonul de tir sportiv sunt permise in principal doar arme de tir sportiv si vanatoare detinute in conditiile legii.

 

NOTE

 1. Este interzisa folosirea imaginii sau numele Fan Arm pentru castiguri personale fara aprobarea conducerii clubului.
 2. Clientilor nu le este permisa folosirea poligonului in scopuri comerciale. In acest sens membrii nu pot solicita bani altor persoane pentru orice tip de servicii fara aprobarea conducerii.

Este interzisa afisarea de brosuri sau alte mesaje persoanelor in cadrul poligonului sau a spatiilor aferente proprietati ale Fan Arm.

 1. Persoanele care nu respecta normele de siguranta ale regulamentelor Fan Arm li se va cere sa paraseasca incinta poligonului/locatiilor aferente si li se va interzice accesul ulterior.

Sediu: REGHIN, UNIRII NR. 46

Punct de lucru: Com. Gurghiu, sat Orsova Padure