Atractii turistice

Obiective turistice din zona

Daca sunteti in cautare de complexitate si diversitate, Fan Arm este varianta perfecta, intrucat zona in care ne regasim este bogata in numeroase atractii turistice, care mai de care mai interesante, toate meritand sa fie incercate sau vazute cel putin o data.

Parcul Dendrologic Gurghiu

Parcul Dendrologic Gurghiu este unul dintre cele mai bine pastrate parcuri istorice ale Transilvaniei, cu o vechime de aproape 300 de ani. Parcul a fost infiintat in anul 1740 si se regaseste in cadrul curtii castelului feudal din Gurghiu, continand peste 350 de specii rare, conservate, dintre care peste 100 de arbori sunt exotici. Parcul detine o retea de apa, un lac populat cu pasari acvatice, o insula si o retea de alei bine definita. De asemenea, parcul se remarca si prin originalitatea constructiilor pe care le detine, precum casuta de pe malul lacului, alte cateva mici cabane din lemn si un foisor.

Parcul este perfect atat pentru cei dornici de relaxare, cat si pentru pasionatii de botanica, care vor avea aici posibilitatea de a studia diverse tipuri de plante si de a-si imbunatati cunostintele in acest sens.

Parcul Dendrologic Gurghiu
Rezervatia de narcise de la Gurghiu

Rezervatia de narcise de la Gurghiu

Poiana de narcise Gurghiu este amplasata pe malul stang al raului Gurghiu, marginita de dealuri submontane, fiind o arie protejata de interes national, situata la aproximativ 16 km de Reghin, in judetul Mures. Aceasta are o suprafata de aproximativ 3 ha si ofera conditii optime pentru cresterea narciselor, flori ce ne incanta cu aspectul lor superb si parfumul imbietor.
Cea mai buna perioada pentru vizitarea Poienii de narcise din Gurghiu este de la jumatatea lunii aprilie si pana la finalul lunii mai, atunci cand narcisele infloresc. Prin urmare, daca doriti sa va planificati o vacanta pentru anul urmator, va asteptam la Fan Arm, iar in drum spre noi, va invitam sa va bucurati de frumusetea narciselor inflorite.

Valea Gurghiului

Valea Gurghiului este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase zone din judetul Mures, fiind caracterizata printr-o frumusete naturala, aproape salbatica in unele locuri. Atractivitatea Vaii este data si de numeroasele obiective turistice, istorice si culturale, oferind de asemenea si oportunitati de turism cinegetic, pescuit si de eveniment.

Valea Gurghiului
Cetatea veche a Gurghiului

Cetatea Veche a Gurghiului

Cetatea Gurghiului a fost edificata in Evul Mediu, pe ruinele unui castru roman, pe un deal la o inaltime de 500 metri, de unde se deschide o priveliste excelenta asupra Vaii Gurghiului. Daca sunteti pasionati de istorie si cultura, ruinele cetatii Gurghiului va vor atrage cu siguranta interesul.

Castelul Regal de la Lapusna

Situat in Muntii Gurghiului, Castelul Regal de la Lapusna, devenit in perioada comunismului castel de vanatoare, se remarca prin atractivitatea si misterul pe care il emana, dat de arhitectura deosebita autentic romaneasca. Toate elementele constructive si de design au fost conservate cu grija de-a lungul timpului, fapt ce confera o si mai mare valoare locatiei.

Castelul Regal de la Lapusna
Alte atractii turistice

Alte atractii turistice

Pe langa obiectivele turistice istorice, culturale sau naturale ce inconjoara zona in care se regaseste Complexul Fan Arm, va mai puteti bucura si de alte activitati atat relaxante si distractive, cat si cu un ridicat potential educativ.
Una dintre aceste activitati este echitatia. Daca sunteti pasionati de echitatie, zona ce inconjoara complexul Fan Arm este bogata in oportunitati de explorare a acestui sport.

O alta consta in plimbarile cu trasura in aer liber. Daca sunteti iubitori ai stilului clasic si va regasiti in cautarea unei experiente inedite, o plimbare relaxanta si de neuitat cu trasura este exact ceea ce va trebuie. Veti avea ocazia sa explorati flora si relieful ce ne inconjoara si sa va bucurati din plin de linistea specifica zonei.

De asemenea, zona este bogata in numeroase pastravarii si stane, pe care le puteti vizita, fie pentru a observa diversele traditii pastrate cu sfintenie de catre localnici, fie pentru a va procura produse alimentare naturale, sanatoase si de calitate superioara, direct de la sursa.

In plus, cele 11 ha ale Clubului Sportiv de TIR si Vanatoare Fan Arm sunt dotate cu spatii speciale pentru gratare in aer liber, utilate complet. Astfel va puteti bucura de timp de calitate alaturi de prieteni, colegi, familie, profitand de liniste si natura.